Den 17 April åbnede Egeskov Slot sæsonen. Greve Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille havde arrangeret en særudstilling med Japanske motorcykler og i den forbindelse inviteret alle bikere, der ankom på motorcykel gratis entre og og gratis adgang til slottets aktiviteter. Greven havde indkøbt 1000 fine grønne håndledsbandaroler. De rakte ikke helt. Der var kø fra ved 11 tiden og lang tid frem. Hele dagen igennem kom der bikere og der var ca. 3000 fra hele landet, der tog vejen til Egeskov. En god dag, men det var umuligt at holde vores gruppe samlet. Verner og Halldor har fotograferet.

 
Samling ved klubhuset inden afgang. Steffen er med os igen. Hans Harley, som han har sat til salg, studeres indgående. Birgit svarer lige på et opklad

 
Se solens spil i de fine birkeblade - og - - -                                      Steens nyanskaffede BMW og bagved den Kims af samme mærke.

 
                           Den bliver godt nok studeret nøje - pris - hvis du er hurtig 175000

 
Kim og Birgit bag os i den lange, meget langsomt kørende kø, som startede helt ude fra landevejen. - - Så er vi på Egeskov.

 
         Vi kom heldigvis til at holde i forreste række i den afdeling vi parkerede.

 

 

 
            Kawasaki 1000 som jeg havde fornøjelsen af at prøve. Ved fuld håndtag blev den ustabil - følte den "lettede"

 
                                                                                Svært at se men det er Suzukis custom 1800

 
        Meget strømlinet - lidt for meget til min smag                              og her Harleyen - som talebanerne gravede ned i ørkensandet fordi den vanhellig - vestlig

 
                              å - å - to bikerpiger                                                                    og så frisk forårsvejr - dejligt. Først hen ad eftermiddagen kom skyerne.

 
 Egeskov har også fået Segway bane. Børnene fik ridderkjortel på og skulle gennem visse forhindringer. Så blev de slået til ridder med et sværd og fik diplom.

 
Greven kunne have fordoblet omsætningen, hvis der havde været et par pølsevogne i gården. Der var kø - kø ved det par steder man kunne købe mad og drikke

 
Ved ikke lige om det hæver motivstandarden - men her jeg sørme også kommet med. Glemte at slå Liss' fodhviler ned. Brændt sål og rengøring af lydpotte ;-((

 
               På pladsen ved den gamle smedie - motorcykler - motorcykler - motercykler.

 
                                      Som nævnt var der åben for alle slottets aktiviteter. Vi slentrer over mod slottet.

 
Den gamle greve var meget aktiv jæger og med jagtrejser rundt i hele verden har han hjemført en kolosal trofæsamling, som dominere store dele af slottet.

 
Liss drages altid af blomster - skal lige tjekke kvaliteten og friskheden ,-))          Som det ses i baggrunden er det ikke kun jagttrofæer men også spyd og div.

 
        Kik ud over pladsen og søen - troede jeg kunne fange motorcyklerne i baggrunden. Her de indre gemakker med himmelsenge o.l.

 
                                                             Som nævnt er der også hjemført jagtvåben fra andre kulturer.

 
Helt oppe under taget en flot udstilling af gamelt legetølavet i metal. Dertil en antik modeljernbane .

 
Her ligger "Træmanden". En dukke og sagnet siger, at hvis han flyttes vil Egeskov synke ned i sumpen, den er bygget på. Egeskov er bygget på en pilotering af tykke egestammer, der er banket ned i dyndet, hvis de rådner eller tørrer ud, kan det blive katastrofalt for slottet.

Vi havde en god dag på Egeskov. Et godt initiativ.
Til forsiden